Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Cookies används för trafikmätning och optimering av sidans innehåll samt till att målinrikta marknadsföring. Vi säljer inte din information vidare. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Klicka här för att se våra recensioner på Google!
 

HLR-Förskola

Posted by tomas3366 2016-02-03 0 Comment(s) HLR-utbildning,En Första hjälpen, HLR och olycksfallsutbildning specialanpassad till personal på förskola och grundskola. Efter önskemål har vi tagit fram en modifierad barn-HLR där vi fokuserar på det som pedagoger, grundskolelärare och förskolelärare kan råka ut för.

Den stora skillnaden mellan Barn-HLR och HLR-Förskola är att vi tagit bort blocket med spädbarns-HLR. Fokus ligger nu på barn över 1 år upp till puberteten. Vi har även lagt till ett nytt block där vi går igenom akut omhändertagande vid brännskador, allergisk reaktion, fallolyckor, skallskada samt förgiftning. En frågestund avslutar utbildningen där personalen kan få svar på frågor som rör just dem. Efter kursen får deltagarna ett kursintyg att de genomfört utbildningen. Utbildningen tar ca 3 timmar, 2 timmar med praktiska moment och en timme teoretisk genomgång av akuta sjukdomar och olycksfall. 

Följande moment ingår i HLR-förskola:
1. Barn-HLR (barn över ett år): Kontroll av livstecken, larma, stabilt sidoläge, bröstkompressioner, inblåsningar. Luftvägsstopp: Övas med hjälp av luftvägsstoppsvästar vilket gör övningen mycket realistisk. Obs! Under HLR-delen har alla deltagare en egen juniordocka att öva på vilket gör delen både rolig och effektiv. 

2. Diskussion om vad som skiljer mellan spädbarns-HLR, vuxen-HLR och HLR på barn över 1 år.

3. Teoretisk genomgång av akut omhändertagande vid brännskador, allergisk reaktion, skallskador och förgiftning.

4. Frågestund. Här ges möjlighet att diskutera andra områden som är aktuella hos personalen.

Utbildningen är för max 12 stycken deltagare och tar ca 3 timmar att genomföra. 

 

E-kurs

Ni har även möjlighet att kombinera den praktiska utbildningen med vårt e-kurskoncept. Vi skickar med jämna intervaller ut korta repetitionskurser där deltagarna får repetera sina kunskaper. Möjlighet finns även att ansvarig kan få en rapport på vilka som genomfört e-kurserna. På så sätt kan ni hålla en hög nivå på kunskaperna mellan övningstillfällena.

Vi har anpassat våra utbildningar på grund av Covid-19, alla deltagare får varsin docka att träna på, vissa moment som stabilt sidoläge och luftvägstopp visas istället och det är endast de deltagare som normalt jobbar tillsammans som tränar på varandra. Detta för att minimera risken för smittspridning. Om möjligheten finns och vädret tillåter kan vi genomföra utbildningar utomhus. Är det fler kurser under samma dag, behöver vi tid mellan kurserna för att kunna rengöra dockorna grundligt samt att byta lungor.

Datum för öppna utbildningar under 2019.

Maila info@hjart-lungraddning.se för att boka utbildning. Kostnad 540kr per person ex.moms.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev till förskola och grundskola. Du får information om utbildningar, foskning och utrustning riktad mot förskola och grundskola.

* indicates required