Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Cookies används för trafikmätning och optimering av sidans innehåll samt till att målinrikta marknadsföring. Vi säljer inte din information vidare. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Klicka här för att se våra recensioner på Google!
 

HLR-Vuxen Utökad

Posted by tomas3366 2016-04-04 0 Comment(s) HLR-utbildning,


HLR-Vuxen fortsättning riktar sig till företag som har eller planerar att ha en hjärtstartare i sin närhet.

Vi går grundligt igenom hjärtstartarens funktion och får mer träning i HLR. Vi fokuserar mycket på två-livräddarteknik och scenarieträning vilket brukar uppskattas som både givande och roligt av deltagarna.

Först går vi igenom grunderna i HLR (se Vuxen-HLR) samt luftvägsstopp. Alla deltagare har under de grundläggande övningarna en egen halvkroppsdocka att öva på. Varje deltagare får sedan testa sin HLR-teknik på en skillguide-docka som mäter inblåsningar och kompressioner exakt. På så sätt får du ett kvitto på att din teknik är bra och fungerar.

Deltagarna får även lära sig att hantera en pocketmask samt hur man på bästa sätt samarbetar för att ge effektiv hjärt-lungräddning. 

Under scenarieträningen används en avancerad helkroppsdocka för att ge realism till övningarna.

Utbildningen leds av erfaren sjukvårdspersonal och utförs till största delen praktiskt på HLR-dockor.
 

Första hjälpen

Möjlighet finns att lägga till en del med första hjälpen, informera oss ni har önskemål om detta. 


Utrustning

Alla deltagare övar med en professionell halvkroppsdocka. Vi använder inte så kallade små uppblåsbara "mini Anne" dockor. Luftvägsstoppsvästar används till övningingar i luftvägsstopp, för att på ett realistiskt sätt kunna öva buktryck och ryggdunk. Till övningar med hjärtstartare används träningshjärtstartare som låter och ser ut precis som riktiga hjärtstartare. Tester och scenarieträning utförs på en skillguidedocka i helkropp. Inblåsningar övas med pocketmask.


Max antal deltagare

En instruktör: Ca 7 personer.

Två instruktörer ca 12 personer. 

 

Tidsåtgång

Tidsåtgång: Ca 3,5 h.

Taggar: HLR utbildning